--! code By --> <--! code By -->
مسجد جامع بغداد آباد مربوط به قرن دهم هجري قمري مي باشد كه در سالهاي اخير مرمت شده است. دو كتيبه قديمي در ورودي مسجد و چهار قطعه كاشي ساخت قرن هشتم با خطوط هندسي ساده و زمينه آبي نصب شده بر ديوار محراب شبستان به اندازه 37 × 37 سانتيمتر براي بازديدكنندگان جلب توجه مي كند.
اين چشمه در ناحيه اي خوش آب و هوا و خوش منظر در نزديكي شهرستان مهريز و در 40 كيلومتري يزد واقع شده و به صورت يك فرورفتگي طبيعي است. همه ساله در اوائل بهار آبي گوارا و زلال از كوههاي منطقه جاري مي شود و در اين فرورفتگي مي ريزد و به درياچه اي طبيعي تبديل مي شود.
اين زيارتگاه در كوه ناركي مهريز قرار دارد. بنا به اعتقاد برخي از زرتشتيان محل غيبت زربانو، شاهزاده يزدي مي باشد. وي عروس پادشاه پارس بود كه پس از ورود لشكريان اسلام به فارس، رهسپار يزد مي شود و سرانجام در كوه ناركي غيب مي شود؛ از اين روي در اين محل كه چشمه اي جاري است بنايي ساخته مي شود و به عنوان زيارتگاه زرتشتيان مورد استفاده قرار مي گيرد.
اين بقعه مشتمل بر دوازده گنبد منفرد در سال 429 ه. ق. به دستور ابو سعيد و ابو يعقوب از امراي علاء الدوله فرامرز ساخته شد. در اين بقعه كتيبه اي به خط كوفي بالاي سردر كه در حاشيه اي از نقوش گُل و بوته قرار دارد و سنگ قبر فخرالدين اسفنجردي از مشايخ بزرگ قرن هشتم كه در محراب نصب است توجه بينندگان را به خود جلب مي كند.