<--! code By --> <--! code By --> ليدوما(lidoma) - به آخر ايران خوش آمديد
معرفی وبلاگ
لیدوما یک محوطهٔ باستانی است که در شهرستان ممسنی در استان فارس قرار دارد. لیدوما همچنین نام یکی از شهرهایی است که در نوشته‌های هخامنشی از آن نام برده شده‌است و در راه شاهی بین تخت جمشید و شوش قرار داشته است.
دسته
دوستان
آرشیو
آمار وبلاگ
تعداد بازدید : 1771637
تعداد نوشته ها : 1535
تعداد نظرات : 13
Rss
طراح قالب
GraphistThem274

بي شك از همان آغاز برپا كردن تخت جمشيد، يكي از دغدغه‌هاي مهم معماران، حفاظت مجموعه در مقابل عوامل طبيعي و به ويژه بارش باران بوده است. ناودان‌هاي آجري و قير اندود، تنبوشه‌اي، پرشي، كانال‌هاي روباز و چاه سنگي از جمله تدابيري هستند كه مجموعه را از گزند سيلاب‌ها محفوظ مي‌كردند.

 
جمعه 25 9 1390 11:36 صبح

به نظر مي‌رسد كه انتخاب كوه مهر يا رحمت براي ساخت بناي تخت جمشيد، به دليل تقدس آن بوده است. از جمله نشانه‌هاي تقدس مي‌توان به تدفين‌هاي بسيار متنوع از ادوار گوناگون در دامنه اين كوه اشاره كرد كه به شكل گورهاي مخروطي لاشه سنگي، گورهاي حفر شده در سنگ‌هاي مكعبي و يا حفره‌هاي محل نگهداري استخوان خود نمايي مي‌كنند.

 
جمعه 25 9 1390 11:35 صبح

امروز هيچ اثري از سقف چوبي كاخ‌هاي تخت جمشيد بر جاي نمانده است اما خوشبختانه باستان شناسان و پژوهشگران به درستي دريافتند كه نقش حجاري شده بر سينه آرامگاه‌هاي پادشاهان هخامنشي، در واقع همان نقش كاخ داريوش است و بدين ترتيب موفق شدند بر اساس آن، سقف بخشي از كاخ ملكه را كه امروز به موزه تخت جمشيد تبديل شده بازسازي كنند

جمعه 25 9 1390 11:34 صبح

بر اساس متون تاريخي و كتيبه‌هاي موجود، در پيرامون تخت جمشيد شهري به نام پارسهوجود داشته كه هزاران نفر در آن زندگي مي‌كردند. امروز نشانه‌هاي كمي ‌از شهر پارسه بر سطح دشت باقي مانده است ولي كاوش گران به دنبال آن هستند تا اين شهر را از زير خاك‌هاي كشاورزي بيرون آورند.

 
جمعه 25 9 1390 11:33 صبح

اي برهم نهادن پايه ستون، قلمه ستون، گل ستون، سر ستون و يا جرزهاي درگاه‌ها هيچ نوع ملاتي به كار نمي‌بردند و تنها با روش خاصي دو سطح تحتاني و فوقاني سنگ را پاك تراش مي‌كردند. اين روش باعث مي‌شد تا ستون و درگاه‌ها در مقابل نيروي زلزله پايدار بمانند.

 
جمعه 25 9 1390 11:32 صبح

به نظر مي‌رسد بزرگي و يا كوچكي سنگ براي سنگ تراشان ماهر هخامنشي تفاوتي نداشته است. آنان عطردان و گلدان‌هايي تراشيده اند كه قطر دهانه آنها بسيار كمتر از قطر داخلي بدنه است و گوياي آن است كه مي‌توانستند سنگ را به صورت دوراني به گردش درآورده و با ابزار‌هاي خاص داخل آنرا تراش دهند.

جمعه 25 9 1390 11:31 صبح

از ديگر شگفتي‌هاي بناي تخت جمشيد مي‌توان به معادن سنگ آن اشاره كرد. مهندسان و معدنكاران مي‌توانستند با ابزارهاي ساده خود سنگ‌هايي حتي به وزن 250 تن را از معدن استخراج و سالم به پائين كوه منتقل و پس از ايجاد طرح اوليه آن را به تخت جمشيد انتقال دهند.

جمعه 25 9 1390 11:30 صبح
كي از شگفت انگيز ترين بخش‌هاي تخت جمشيد كه معمولا هيچوقت ديده نمي‌شود، آبراهه‌هاي زير زميني آن است كه بيش از دو كيلومتر طول دارند. هخامنشيان در برخي از قسمت‌ها صخره را تا نه متر تراش داده و پائين رفته اند و در بخش‌هايي نيز با افزودن سنگ‌هاي غول پيكر توانسته اند به شيب مورد نظر دست يابند. آنان با روش‌هاي خاص و مهندسي خود تدابيري انديشيده بودند كه آب بدون گل و لاي
جمعه 25 9 1390 11:28 صبح

در تخت جمشيد بيش از سه هزار نقش برجسته و تنديس وجود دارد كه بي شك بسياري از آنها الهام گرفته از هنر ميان رودان و آشور است اما بر خلاف آنها حتي يك مورد يافت نمي‌شود كه به صحنه جنگ، صف اسيران، از بين بردن دشمنان و يا قدرت نمايي پادشاه پرداخته شده باشد بلكه همواره به اتحاد و دوستي اقوام اشاره دارند.

جمعه 25 9 1390 11:27 صبح

.آپادانا داراي دو جفت پلكان دو طرفه در سمت شمال و شرق است كه طول هر يك از ديواره‌هاي آن 81 متر است. روي اين ديواره‌هاي سنگي، صفي از سربازان، بزرگان كشوري و 23 قوم هديه آور از ايران بزرگ را حك كرده اند. در مركز اين پلكان‌ها نقشي از پادشاه قرار داشته كه در يك دست عصايي به نشانه پادشاهي دارد و در دست ديگر گل نيلوفري را به نشانه صلح و دوستي و دانش تقديم هديه آوران مي‌كند.

 
جمعه 25 9 1390 11:26 صبح
. آپادانا يا تالار ستون دار كاخي است كه بيش از ده هزار متر مربع وسعت دارد و در زمان باستان داراي 72 ستون بوده است. اين كاخ به دليل ارتفاع حدود 20 متري ستون‌ها و فاصله غير معمول آنها از يكديگر، جز شاهكارهاي هنر معماري دوران باستان است كه ديگر نظيرش ساخته نشد. وزن هريك از ستون‌ها 90 تن بوده و بر فراز آنها سر ستون‌هاي گاو دو سر و يا شير دو سر كه هر كدام بيش از 1.5 تن وزن داشت قرار مي&z
جمعه 25 9 1390 11:26 صبح
X